Laden...

Kathodische bescherming tegen betonrot


Kathodische bescherming (KB) tegen betonrot

Betonrot is een term die foutief lijkt te verwijzen naar een rottingsproces van het beton. In werkelijkheid is er sprake van corrosie van het wapeningsstaal in het beton. 

Gezond beton en betonrot

Met betrekking tot betonrot wordt ook wel eens de term gezond beton gebruikt. Dit maakt het geheel nog meer verwarrend. Gezond beton is beton dat niet gedegradeerd door carbonatatie of chloride-indringing van externe invloeden. Gezond beton is alkalisch en de combinatie met staal biedt een beschermlaag voor het staal. Door indringing van chloriden door bijvoorbeeld zeewind of strooizout veranderd de zuurgraad van het beton en verdwijnt de beschermlaag. Zonder beschermlaag en in contact met water en lucht kan het wapeningsstaal gaan roesten en zo ontstaat wat men verstaat onder betonrot.

Betonrot is te herkennen aan:

 • Bruine puntjes (druppeltjes) of bruine putjes in het beton
 • Roodbruine, donkere vlekken op het beton
 • Scheuren in het beton
 • Afgebrokkelde stukken beton
 • zichtbare wapening, doorgaans zeer verroest of al verdwenen

Kathodische bescherming tegen betonrot

Kathodische bescherming (KB) bij reparatie van betonrot

Kathodische bescherming is in veel gevallen onmisbaar bij een duurzame oplossing tegen betonrot. Door het plaatsen van een kathodische beschermingssysteem op basis van galvanische anodes (GCP) of opgedrukte stroom (ICCP) is men in staat om het corrosieproces van het wapeningsstaal te vertragen of te stoppen. Bij traditionele betonreparatie wordt het losse beton verwijderd en nieuwe mortel aangebracht, hierbij is het goed mogelijk dat in het omringende beton ook chloride aanwezig is, waardoor het roestproces door blijft gaan, maar dan net naast de reparatieplek. Kathodische bescherming biedt een elektrochemische bescherming tegen corrosie van het wapeningsstaal ook als het zicht in gecarbonateerd beton of beton met chloride bevind. Daarom is kathodische bescherming in veel gevallen onmisbaar bij reparatie van betonrot.

TERUG NAAR KATHODISCHE BESCHERMING

roestvlekken in beton

Heeft u roestvlekken in beton?

CPS is de leverancier van roestvlekken in beton anodes voor kathodische bescherming in Nederland en roestvlekken in beton. Bent U op zoek naar kathodische bescherming anodes en roestvlekken in beton? Dan bent U bij ons aan het juiste adres. Als leverancier voor roestvlekken in beton KB materialen kunnen wij U volledig bedienen. Gezamenlijk als leverancier kathodische bescherming voor de opdrachtgever voor :

 • roestvlekken in beton
 • roestvlekken in beton oplossen
 • wat te doen met roestvlekken in beton
 • beton roest vlekken
 • kathodische bescherming tegen betonrot
 • beton roest kathodische bescherming

Neem contact op

Alle velden zijn verplicht
Geleidende Coating
kb kathodische bescherming wapening wapeningsstaal
Kathodische bescherming KB Beton
Links
Anode kopen
KB Kathodische bescherming componenten
Titaniumanode
ICCP anode
Opofferingsanode
Zinkanode kopen
Kathodische bescherming anode
Kathodische bescherming opgedrukte stroom

Uw groothandel in kathodische bescherming materiaal

Alle specialistische materialen en gereedschappen voor kathodische bescherming.

Kathodische bescherming is in veel gevallen onmisbaar bij een duurzame oplossing tegen betonrot.

Leverancier, anodes, KB, Kathodische bescherming, GCP, ICCP, betonrot voorkomen, kathodische bescherming, kathodische bescherming tegen betonrot, kb bescherming, roestvlekken in beton

Voor Kathodische bescherming (KB) heeft u controle over uw onderhoud. CP-Advice geeft u de controle over Kathodische bescherming. Het hele proces, van vooronderzoek naar uitvoering tot monitoring.