Laden...

Galvanische kathodische bescherming


Galvanische kathodische bescherming (GCP)

Bij galvanische kathodische bescherming maakt men gebruik van een anode van een onedeler metaal dan het te beschermen staal. Door de verbinding van deze twee materialen ontstaat er een natuurlijk potentiaalverschil. Hierdoor is geen externe stroombron nodig, de koppeling tussen de twee metalen vormt een soort batterij en zo vormt de anode zijn eigen stroombron.

Opofferingsanode

Galvanische anodes worden ook wel opofferingsanodes genoemd de gedacht hier achter is dat de opofferingsanode van een onedeler metaal is gemaakt en, door de verbinding tussen de twee metalen, het anode materiaal dus gaat oxideren in plaats van het wapeningsstaal. Het anodemateriaal van de opofferingsanode 'offert' zich zo gezegd op voor het beschermen van het wapeningsstaal.

Er zijn diverse galvanische anodesystemen beschikbaar
Elk van de galvanische anodesysteem heeft specifieke eigenschappen. Door deze keuze flexibiliteit kan het anodesysteem zo goed mogelijk op uw specifieke situatie worden aangepast. Voor elk advies wordt er projectspecifiek gekeken welk anodesysteem het best past bij de huidige situatie, het onderhoudsplan en de gewenste levensduur van het systeem. 

 TERUG NAAR KATHODISCHE BESCHERMING

 

kathodische bescherming tegen betonrot
roestvlekken in beton
wapening potentiaal

Neem contact op

Alle velden zijn verplicht
Geleidende Coating
kb kathodische bescherming wapening wapeningsstaal
Kathodische bescherming KB Beton
Links
Anode kopen
KB Kathodische bescherming componenten
Titaniumanode
ICCP anode
Opofferingsanode
Zinkanode kopen
Kathodische bescherming anode
Kathodische bescherming opgedrukte stroom

Uw groothandel in kathodische bescherming materiaal

Alle specialistische materialen en gereedschappen voor kathodische bescherming.

Voor Kathodische bescherming (KB) heeft u controle over uw onderhoud. CP-Advice geeft u de controle over Kathodische bescherming. Het hele proces, van vooronderzoek naar uitvoering tot monitoring.