Laden...

Galvanische kathodische bescherming (GCP)


Galvanische kathodische bescherming (GCP)

Bij galvanische kathodische bescherming maakt men gebruik van een anode van een onedeler metaal van het te beschermen staal. Door de verbinding van deze twee materialen ontstaat er een natuurlijk potentiaalverschil. Hierdoor is geen externe stroombron nodig, de koppeling tussen de twee metalen vormt een soort batterij en zo vormt de anode zijn eigen stroombron.

Opofferingsanode

Galvanische anodes worden ook wel opofferingsanodes genoemd de gedacht hier achter is dat de opofferingsanode van een onedeler metaal is gemaakt en, door de verbinding tussen de twee metalen, het anode materiaal dus gaat oxideren in plaats van het wapeningsstaal. Het anodemateriaal van de opofferingsanode 'offert' zich zo gezegd op voor het beschermen van het wapeningsstaal.

Wij leveren diverse galvanische anodesystemen.
Elk van ons anodesysteem heeft specifieke voordelen voor verschillende situaties. Door deze keuze flexibiliteit kan het anodesysteem zo goed mogelijk op uw specifieke situatie worden aangepast.

CPS ZF Zinkfolie 

CPS ZF Zinkfolie is een 250 micron dikke en 99,9% zuivere zinkfolie vorzien van een ion-geleidende lijmlaag. De anode wordt op het betonoppervlak aangebracht en elektrosch verbonden met het wapeningsstaal.

CPS ZG Zinkgaas

CPS ZG Zinkgaas zijn zinknetten die in een speciale geleidende mortel worden verwerkt en elektrisch worden verbonden met het wapeningsstaal. 

CPS ZAM Zink Activatie Mortel

CPS ZAM Zink Activatie Mortel is een vast elektrolyt, gebaseerd op tectoalumosilicaat cement voor gebruik bij Zinkgaas anodes.

CPS ZR Zink Rolanodes

CPS ZR Zink Rolanodes is een gelaagd opgebouwde zinkanode met een ion-geleidende pasta ontworpen voor gebruik in voorgeboorde gaten in het beton. Met behulp van de vastgelaste titaniumdraad kunnen de anodes onderling worden doorverbonden en tot slot in contact worden gebracht met het wapeningsstaal.

CPS ZAP Zink Activatie Pasta

CPS ZAP Zink Activatie Pasta wordt gebruikt in samenwerking met Inbooranodes. De activatiepasta verbeterd de geleiding in het beton en beschermt de anode tegen uitdroging en houdt deze zo actief. Zink Activatie Pasta verhoogd de betrouwbaarheid van de anode.

 

Discrete-anode-kopen-nederland

 

CPS DZ Discrete Zinkanode

CPS DZ Discrete Zinkanode is een anode die in een reparatieplek kan worden verwerkt voor het verhogen van de kwaliteit van de reparatie. 

CPS ZT Zinktape

CPS ZT Zinktape is uitermate geschikt voor kathodische bescherming van stalen oppervlakken.

Bekijk het productoverzicht Galvanische anodes

TERUG NAAR KATHODISCHE BESCHERMING

anode zink
galvanische anodes
opofferingsanode
zink anode
zink beton
zinkanode
zinkanode kopen

Neem contact op

Alle velden zijn verplicht
Geleidende Coating
kb kathodische bescherming wapening wapeningsstaal
Kathodische bescherming KB Beton
Links
Anode kopen
KB Kathodische bescherming componenten
Titaniumanode
ICCP anode
Opofferingsanode
Zinkanode kopen
Kathodische bescherming anode
Kathodische bescherming opgedrukte stroom

Uw groothandel in kathodische bescherming materiaal

Alle specialistische materialen en gereedschappen voor kathodische bescherming.

Galvanische kathodische bescherming van beton, bescherm het wapeningsstaal tegen corrosie door plaatsen van zinkanodes.

anode zink, galvanische anodes, opofferingsanode, zink anode, zink beton, zinkanode, zinkanode kopen, GCP, GCP anode

Voor Kathodische bescherming (KB) heeft u controle over uw onderhoud. CP-Advice geeft u de controle over Kathodische bescherming. Het hele proces, van vooronderzoek naar uitvoering tot monitoring.